Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Musikkterapi i FACT-team: prosjekter i POLYFON?

15. juni 2018 kl. 13:0015:00

Gratis

Fredag 15. juni arrangerer POLYFON et idéutviklingsmøte om mulige prosjekter om musikkterapi i FACT-team. Vi får besøk av Hans Petter Solli, musikkterapeut ved Lovisenberg Diakonale Sykehus og postdoktor ved Norges musikkhøgskole. På møtet vil han legge fram sitt forskingsprosjekt om musikkterapi i FACT-team. Deretter blir det idémyldring om prosjekt- og samarbeidsmuligheter.

Meld deg på (arrangementet er gratis)

Forskingsprosjektet MusTCare – implementering av musikkterapi i oppsøkende psykisk helseteam

Hans Petter Solli

Hans Petter Solli, musikkterapeut ved Lovisenberg Diakonale Sykehus og postdoktor ved Norges musikkhøgskole.

Alvorlige psykiske lidelser, ofte kombinert med rusavhengighet, forårsaker store menneskelige lidelser og er en stor utfordring for hjelpeapparatet. For å nå ut til denne pasientgruppen er det etablert 18 FACT-team (Flexible Assertive Community Team) i Norge. 17 nye team er under planlegging og det nasjonale behovet anslås å være på 83 team.

Disse teamene skal tilby kunnskapsbasert behandling og bygge på et recovery-perspektiv. Musikkterapi er en kunnskapsbasert og recovery-orientert behandlingstilnærming som anbefales i nasjonale retningslinjer for psykose og rusavhengighet.

I dag er det kun 5 musikkterapeuter som jobber i oppsøkende tjenester i Norge, men de foreløpige erfaringene er gode. Det finnes imidlertid svært lite systematisk kunnskap om hvordan musikkterapi bør implementeres for å gi best mulig behandling til denne pasientgruppen.

MusTCare er en fireårig forskningsstudie finansiert av Extrastiftelsen gjennom Rådet for psykisk helse. Prosjeket er tilknyttet Norges musikkhøgskole, forskergruppen Senter for forskning i musikk og helse (CREMAH) og Lovisenberg Diakonale Sykehus. Prosjektleder og forsker er Hans Petter Solli. Målet med studien er å bidra til praksis- og brukernær kunnskap om hvordan musikkterapi best kan støtte FACT-pasienters bedringsprosess, og med det bidra til et kunnskapsgrunnlag for videre implementering av musikkterapi i FACT-team nasjonalt og internasjonalt.

Detaljer

Dato:
15. juni 2018
Tid
13:00–15:00
Kostnad:
Gratis

Sted

Gunnar Sævigs sal, Griegakademiet – Institutt for musikk, Universitetet i Bergen
Lars Hillesgt. 3
Bergen, Norge
+ Google Map

Arrangør

POLYFON
Epost
polyfon@uib.no
View Arrangør Website