Musikkterapiband i psykisk helsevern med cd-utgivelsen

Francis McAuley var frontfigur i flere Bergensband på 90-talet, Så ble han syk, og diagnostisert med paranoid schizofreni.  Etter tre år i musikkterapi er han nå tilbake med sin første plateutgivelse.

SoulParty_2757w

10. november holdt bandet Soul Party lanserings- og avskjedskonsert på Victoria Cafe og Pub. Elisabeth Torstuen (kor), Anette Lerøen Rønhovde (kor), John Francis McAuley (vokal og gitar), Prepen Samuelsen (trommer) og Øystein Lydvo (bassgitar). Foto Rune Rolvsjord.

Bandet Soul Party består av musikkterapeut og to pasienter. Francis McAuley er gitarist og vokalist og det er han som komponerer og skriver tekstene til alle låtene.

Musikkterapeut ved Bjørgvin DPS Øystein Lydvo styrer bassgitaren, og Preben Samuelsen sitter bak trommene.

Torsdag 10. november arrangerte bandet releasekonsert for EPen Wicked Times.

EPen  består av seks egenkomponerte låter og er produsert av Yngve Sætre i Duper studio. Musikalsk ligger EPen i  i landskapet indie, funk og soul.

 

soul_party_860_www

Lytt på bandet: Soundcloud / Spotify Singel “No more sad times”

 

Samfunnsmusikkterapi

Soul Party begynte å spille sammen som en del av musikkterapibehandlingen ved Bjørgvin DPS. Plateutgivelsen er også en del av behandlingen. I samfunnsmusikkterapi kan ett av målene være å styrke det sosiale nettverket gjennom kulturell deltagelse i samfunnet.

Behandlingen har ført til tilfrisking, sykdomsmestring og bedre psykisk helse blant deltakerne, skriver bandet i sin pressemelding

Pasientene er nå i ferd med å bli selvstendige musikere. Platelanseringen derfor også avskjedskonsert for bandet.